top of page
Healthy Fruit Salad

DE BLIJE GEIT

Toen ik 10 jaar geleden op mijzelf ging wonen, verdwenen veel gezondheid kwaaltjes omdat ik ‘anders’ voor mezelf kookte. Dit is natuurlijk niet te wijten aan mijn fantastisch lieve ouders. Wisten zij veel dat ik allerlei allergieën bleek te hebben.


We zijn een bourgondische familie, ik kwam nooit iets te kort.

Ik besloot te stoppen met het eten van varkensvlees om mijn acne aan te pakken en er ging een wereld voor me open. Als een simpele verandering in mijn dieet dit teweeg kon brengen, dan moest er meer mogelijk zijn. Ik ging me verdiepen in voeding als medicijn. Langzaam werd plantaardig eten niet alleen de nieuwe norm om lekkerder in mijn vel te zitten, maar het smaakte letterlijk naar meer.

Waar je brandstof op de absolute nummer 1 staat om lekkerder in je vel te zitten, volgt beweging. Beweging helpt je echt lekkerder in je vel te zitten. Een weekje geen yoga doen en ik ben helemaal van ’t padje. Chaos sluipt er in, kort lontje, druk hoofd, gespannen spieren, hoofdpijn, etc. Net als mindfulness en meditatie zijn dit prachtige manieren om even ‘op een afstand te zijn’ in plaats van in je hoofd. Als kers op de taart ben ik enkele jaren geleden ook begonnen met kracht training. Ik wilde namelijk letterlijk en figuurlijk sterker in mijn schoenen staan. 


De passie om deze leefstijl door te geven heeft zich al eerder aangekondigd, op dat moment besloot ik yogalessen te gaan geven. Eerst in Nederland, toen in Zweden in de vorm van een retraite. 

Inmiddels komen de volgende vragen dagelijks bij me binnen. Hoe dit je dit allemaal? Kun je me yogatips geven? Hoe zit het met mindfulness, werkt dat?  En meditatie, kan ik dat ook? Ik vind het allemaal zweverig hoor, maar ik wil wel graag weer lekker in mijn vel zitten, hoe doe ik dat dan? Jij lijkt met dit zweverige gedoe nuchter om te gaan.. maar hoe? Je leest zo veel online tegenwoordig over gezondheid, wat is waar? Wat ziet je eten er toch altijd lekker uit, is dat echt vegetarisch? Hoe kan ik sterk worden van planten? Wil je wat recepten met me delen? Kan je een voeding schema voor me maken? 


Daarom wil ik van deblijegeit een plek maken waar het wiel al eens is uitgevonden. Je van informatie, inspiratie en motivatie voorzien. Het is een plek waar alles mag zijn. Een plek waar onderwerpen aangesneden worden die soms nog wel eens een taboe met zich meedragen.  Een plek die staat voor verbinding. Een plek waar je contact kunt leggen met mij of andere lotgenoten op het moment dat je je overweldigd voelt. 

Kom weer lekker in je vel!

Over mij: Over
bottom of page